Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

CNET Yenilendi!


CNETAmerika merkezli teknoloji portalı CNET geçtiğimiz hafta sonu tasarımında köklü bir değişiklik yaptı. Başta yazılım, donanım ve internet haberleri olmak üzere ziyaretçileriyle bilgi paylaşımında bulunan CNET, Download.com alan adını da elinde bulunduruyor.
Yeni tasarımıyla dikkat çeken CNET özellikle program download (indirme) alanında yüksek ziyaretçiye sahip. Eski tasarımına oranla daha sade bir tasarım ile karşımıza çıkan CNET geçtiğimiz dönemlerde logo değişikliğine gitmiş ve olumlu, olumsuz tepkiler almıştı. Yapılan değişiklik ile birlikte nasıl bir geri dönüş alacağı merak edilen noktalardan bir tanesi diyebiliriz. Fakat bizim açımızdan yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, olumlu yönde diyebiliriz.
Yeni tasarımıyla kullanıcılar açısından daha kullanışlı bir arayüze sahip olan yeni CNET, yazı içerisine yerleştirdiği benzer yazılar bölümü ile farklılığını ortaya koyuyor. Genellikle yazının sonunda yer alan benzer yazılar linkleri, CNET makalelerinde doğrudan yazının can alıcı paragrafı sonrasında paylaşılmış. Bu da içeriğe en yakın haberleri inceleme fırsatını bize sunuyor.
DownloadCNET download bölümünde logonun devamında bulunan "15 Years" görseli dikkat çekiyor. Sahibi oldukları download.com 24 Şubat 1996 yılında kayıt edildiği için 15 yıllık bir alan adı.
Sitedeki en önemli değişikliklerden biri font seçimi. CNET okumayı kolaylaştıran daha büyük bir font boyutunu tercih ederek ilk etapta alışması zor bir sonuca imza atmış. Ayrıca sosyal paylaşıma eskisine oranla daha çok önem veren CNET bunun göstergesi olarak sosyal ağlara ait paylaşım butonlarını sol tarafa taşımış.
Yeni ve eski tasarım ile ilgili ekran görüntülerine aşağıda ulaşabilirsiniz.
Eski CNET
Eski CNET
Yeni CNET
Yeni CNET

0 yorum: