Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Facebook'ta Haklarınızı İhlal Eden Kullanıcı Adını Şikayet Etme


Günümüzün en çok ziyaret edilen sosyal paylaşım sitelerinden olan Facebook, 2009'un yaz aylarında kullanıcı adı uygulamasına geçerek kayıtlı tüm kullanıcılarına kişi profillerini facebook.com/TAMindir şeklinde özelleştirme fırsatı tanımıştı. Özelliğin açıldığı gün büyük bir yoğunluk yaşanmış ve birçok kişi kendini ön plana çıkaracakkullanıcı adları kullanmaya başlamıştı. Hatta Facebook'ta yaşanan bu kullanıcı adı çılgınlığında öne çıkan isimler kimi zaman yüksek ücretler karşılığında satılmıştı.
Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitelerinde TAMindir sayfası açmaya karar verdik. Bunun üzerine Facebook'ta açtığımız TAMindir sayfamıza kullanıcı adı almaya çalışırken, facebook.com/TAMindir adresinin başka bir kullanıcı tarafından alındığını farkettik. Facebook yardım bölümünü incelerken bizim konumuza uygun bir konu buldum ve ne yapmamız gerektiğini öğrenmek için buraya girdim. Eğer almak istediğiniz kullanıcı adı sizin adınızı taşıyan bir marka tescil belgesine sahip ise Facebook'un bu konu hakkında hazırladığı formu doldurarak işleminizi yapabilirsiniz. Buradaki formda yer alan bilgileri eksiksiz doldurduğunuz taktirde haklarınızı ihlal eden kullanıcı adını şikayet edebiliyorsunuz.

Bizde TAMindir logosu marka tescil belgesinin bir örneğini açıklamaya ekleyip, kullanıcı adını şikayet etme formunu doldurduktan sonra şikayetimizi ilettik. Yaptığımız şikayet bildirisi henüz günü dolmadan sonuçlandı ve TAMindir kullanıcı adı facebook sayfamıza verildi. Marka tescil belgesi bulunan bir ismi kullanıcı adı olarak kullanmak isterseniz aynı yolu izleyerek kullanıcı adınızı geri alabilirsiniz.

0 yorum: