Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Google +1 Nedir?


Google +1 butonunu devreye soktuğunu bildirdi.Google +1
Google +1 butonu ile kullanıcılar arama yaparken artık güvendikleri arkadaşlarının +1 vererek beğendikleri siteyi görebilecekler. Google hesabıyla giriş yapmış kullanıcılar arama sonuçlarında beğendikleri sitelere +1 vererek bu siteleri arkadaşlarınız da görmesini sağlayabilirsiniz.
Google'a göre +1 özelliği arama motorlarını arama terimleri ile daha "alakalı" hale getireceğini düşünüyor. Gerçek hayatta nasıl ki kararsız kaldığımız bir noktada arkadaşımıza danışıyorsak aynı şekilde +1'de bu işe yarayacak ve arama sonuçlarında arkadaşımızın daha önce +1 verdiği siteler gözükecektir.
Google temsilcisi Jim Prosser ile yapılan röportajda Google +1 ile ilgili merak edilen birkaç sorunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Google +1'e yapılacak tıklamalar sıralamayı etkileyecek mi?, sorusuna Prosser; 'hayır' cevabını vermiş ve Google'ın +1 tıklamaları sayesinde elde edeceği verileri daha sonra bir şekilde algoritmaya dahil etmek istediğini belirtmiştir. Prosser, +1'ın yanında gözüken kişilerin google contacts (google kişiler) içerisinde bulunan arkadaşlarımız ve Gmail, Buzz ve Reader gibi uygulamalardaki verilerden elde edildiğini dile getiriyor. Kapalı sisteme sahip sosyal ağ sitelerinde bulunan arkadaşlarımızın bu sisteme dahil edilemeyeceğini belirten Prosser, +1 sisteminin açık sosyal medya için kullanılabilir durumda olduğunu söyledi.
Prosser ayrıca +1'in tüm kullanıcı hesapları tarafından kullanılabilir hale gelmesinin birkaç ayda mümkün olduğunu ancak +1'i denemek isteyen meraklı kullanıcıların Google.com/experimental adresine sistemi deneyebilirler. Her aramada +1'i göremeyeceğinizi bilmelisiniz. Birkaç hafta içerisinde daha fazla arama sonucunda Google +1kullanılabilir durumda olacak. Daha fazla bilgi için Google +1 butonu sayfasını ziyaret ediniz.
Google +1

0 yorum: