Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Google, Youtube ve Microsoft'tan Yılbaşı Sürprizleri


Yeni yıl yaklaştıkça firmalar müşterileri için küçük sürprizler hazırlamaya başladılar. 3 büyüklerden Google, Microsoft ve Youtube ilk sürprizlerini yayınladılar bile. Google, Let it snow araması ile, Microsoft, Internet Explorer Test Drive sitesinde yayınladığı Letitsnow HTML5 uygulamasını, Youtube ise kendi oynatıcısında Kar ikonunu aktif hale getirdi.
Googlelet it snow aramasını yaptığınızda ekranınızda kar yağdırmaya başlıyor. Yağan karlar belli bir süre sonra ekranınızı tamamen kaplıyor. İsterseniz farenizle ekranı temizleyebilir  veya "Defrost" butonuna basarak karın erimesini sağlayabilirsiniz.
Microsoft cephesinde ise sadece IE9 ve IE10 tarayıcısı için geliştirdiği HTML5 tabanlı sayfada, kar tanelerinin sayısını değiştirebiliyor, tarayıcının görüntüleme hızını görebiliyorsunuz. Farenizle ya da dokunmatik ekranlı bir cihazla girerseniz parmağınızın hareketiyle karla kaplı tabelayı temizleyebilirsiniz. Karşınıza Internet Explorer takımının yeni yıl kutlaması çıkacaktır.
Youtube ise kendi alanında bir sürpriz hazırlayarak video oynatıcının içerisine Kar ikonu yerleştirmiş durumda. Kar ikonunu aktif ettiğiniz ise video ekranına kar yağmaya ve zaman çubuğununun ikonuda kar simgesi halini almakta.
Firmalar, en etkin oldukları bölüm üzerine yoğunlaşarak, sürprizlerini kullanıcılarına duyurma yolunu seçmekteler.Google, her zaman ki gibi marifetlerini anasayfasında uygulamayı, Microsoft, çıktığında en büyük kozu olacak IE10 tarayıcısının marifetleri üzerinden tanıtımını yapmayı, Youtube ise tek odak noktası olan çok amaçlı kullandığı video oynatıcısını kullanmayı tercih etmiş gözüküyor.

0 yorum: