Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Web Uygulamalarını Kullanın



Bilişim sektörü diğer sektörlere göre iletişim teknolojileri ile çok daha iç içe bir yapıya sahip olduğundan dolayı, ileriye doğru yapılan atılımların kendine taraftar, destekçi bulması ve değerlendirilmesi, aynı zamanda son kullanıcıya yayılma hızı bazen inanılmaz seviyelere ulaşıyor.
Kullanıcıların daha iyi bir uygulama deneyimine sahip olabilmeleri için çözümler aranan sektörün bu konudaki son gözdesi de Türkçe’mize Bulut Bilişim (Cloud Computing) olarak çevrilen ve uygulamaların sunum ve erişim özelliklerine tamamen yeni bakış açıları getiren yaklaşımdır.
Aslında bulut bilişim içinde pek çok farklı hizmeti barındırıyor. Web uygulamaları, diğer adıyla “SAAS” (software as a service), bulut bilişimin nihai kullanıcılara görünen son yüzü olarak bizlere ulaşıyor. En temel şekilde anlatmak gerekirse, web uygulamaları ihtiyaç duyduğunuz hizmetleri kendi bilgisayarınız üzerinden değil hizmeti veren kurumun bilgisayarları üzerinden çalıştırdığınız uygulamalara deniliyor.
Elbette Tamindir’in de bilişimin önde yer alan trendlerine uzak kalması mümkün değil. Web Uygulamaları bölümümüzde yer alan inceleme ve bağlantılarımızı kullanarak ihtiyaçlarınızı karşılayacak en son web uygulamalarına kolayca ulaşabilirsiniz. Dilerseniz klasik uygulamalardan web uygulamalarına olan bu geçişin biz kullanıcılara sağladığı net faydalardan kısaca bahsedeyim=
1. Daha az risk: Pek çok web uygulamasını ücretsiz olarak belli bir süre deneyebilir ve sizin için faydalı olup olmadığını önceden kestirebilirsiniz.
2. Düşük başlangıç masrafı: Uygulamayı kullanmak için en baştan lisans ücreti ödemek yerine kullandığınız süreler için üyelik bedeli ödersiniz.
3. Daha yüksek güvenlik: Kişisel güvenliğiniz web uygulamaları sayesinde çok daha güvende. Bu servisleri veren şirketler güvenlik ve ulaşılabilirlik için yüksek harcamaları göze alıyorlar ve veri kaybı/çalıntı ihtimali klasik uygulamalara göre çok daha düşük.
4. Artan hizmet kalitesi: Bazen bir ürün için milyonlara ulaşan web uygulaması kullanıcıları sayesinde tedarikçi kurum çok daha doğru değerlendirmeler yaparak hizmet kalitesini doğru şekilde artırabiliyor.
5. Kolay erişim: Web uygulamaları sayesinde sabit/taşınabilir cihazınızı yanınızda taşımanıza gerek kalmadan internet erişimi bulunan tüm cihazlardan uygulamaya erişebilir ve gerekli durumlarda hizmet alabilirsiniz.
Tüm bunlara ek olarak web protokollerini destekleyen tüm cihazlarıkullanarak web uygulamalarına erişebilirsiniz. Yazılımcı şirketler açısından bakıldığında da kullanıcılar için web uygulama hizmetleri sunmak çok daha verimli. Zira uygulamaların cihazlara daha az bağımlı olarak geliştirilmesi performans ölçümü, standardizasyon, hizmet kalitesi gibi pek çok etkenin biz son kullanıcıların lehine çalışmasına sebep oluyor.
Tamindir web uygulamaları bölümümüzü takip ederek günden güne çok daha farklı ihtiyaçlara cevap vermeye çalışan yeni uygulamalardan haberdar olabilirsiniz. Web uygulamaları teknolojiye paralel olarak her gün daha da hayatlarımıza giriyorlar ve uzun vadede bu niteliklerini sürdürecekler. Tamindir sayesinde en güncel trendler her zaman bir tık uzağınızda. Ayrıca video derslerimizi takip ederek web uygulamalarının detaylarını görsel olarak rahatça öğrenebilirsiniz.
Neredeyse her konuda ihtiyacınızı karşılayabilecek bir web uygulaması bulunuyor. Sizler için derlediğim ihtiyaca göre web uygulamalarının en popülerlerinden kısaca bahsetmek istiyorum:

1. Ofis işleri: Pek çok ofis uygulaması ihtiyacınızı web üzerinden karşılayabileceğiniz Google’ın resmi ofis uygulaması. Sunumlar, tablolar, yazı düzenleme ve çok daha fazlası.
Google Docs
Google DocsOnline Ofis Paketi
2. Online resim düzenleme: Resim editörlerinin büyük bir kısmıyla rekabet edebilecek düzeyde çizim, filtreleme, efektler, katmanlar ve diğer araçlara sahip güzel bir web uygulaması.
Pixlr
PixlrOnline Fotoğraf Editörü
3. Multimedya: Tasarımcıların resim ve ses dosyaları yaratabilecekleri veya düzenleyebilecekleri pek çok farklı uygulamayı bünyesinde barındırıyor.
Aviary Advanced Suite
Aviary Advanced SuiteOnline Multimedya Düzenleme Aracı

4. Disk ve Dosya Uygulamaları= Dosyalarınızı online arşivleme ve ulaşmanıza yarayan bir uygulama. Birden fazla kişi ile de grup olarak çalışma imkanı sunuyor.
Dropbox
DropboxDosya Senkronizasyon Aracı

5. Online masaüstü: Pek çok uygulamaya erişmenizi ve 30gb depolama alanını tek seferde sunan güzel bir platform.
Glide OS
Glide OSÇevrimiçi İşletim Sistemi

6. Güvenlik ve gizlilik: Bilgisayarınız trojan, virüs veya diğer şüpheli yazılımlardan koruyan bir web uygulaması. Online virüs tarayıcı.
VirusTotal
VirusTotalOnline Virüs ve Link Tarama Aracı

7. E-posta: Google’ın webmail uygulaması. Her gün işlevselliği ve iyi depolama alanıyla daha da popüler olmaya devam ediyor.
Gmail
GmailWeb Tabanlı E-Posta Hizmeti

8. Web sitesi araçları: Wordpress.com Pek çok diğer blog platformunun arasından sıyrılan ve milyonlarca kullanıcıya sahip en popüler blog arayüzlerinden birisi.
Wordpress.com
Wordpress.comBlog Hazırlama Servisi

9. Programlama: Ideone. 40’dan fazla programlama dilini içeren ve hazırladığınız kodları hemen çalıştırarak kontrol edebileceğiniz faydalı bir uygulama.
Ideone
IdeoneÇevrimiçi Kod Test Programı

10. Eğitim: Kubbu. Öğretmenlerin quizler, testler, oyunlar hazırlayabilecekleri ve grup etkileşimine sahip bir web uygulaması.
Kubbu
KubbuEğitim Öğretim Web Uygulaması

0 yorum: