Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Arama Motoru Yandex Türkiye Yayında


Rusya'nın dev arama motoru Yandex Türkiye yayına girdi. Türkçe kelimelere göre arama yapabilen Yandex ülkemizdeki arama motoru pazarına bugün katıldı. İstanbul'da açılan ofisinden sonra resmi olarak bugün duyurulanyandex.com.tr Türkiye'de oluşturduğu ekip sayesinde kalitesini hızla büyütmeyi hedefliyor. 
50'den fazla çalışana sahip Yandex Türkiye analist ve tercümanlardan oluşuyor. Türkiye'deki web servislerinin gelişebilmesi için tam yetkiye sahip olan Yandex'in İstanbul ekibi 2012 yılında büyük adımlar atacağa benziyor. Eş anlamlı kelimelerle arama yapabilme özelliğine sahip olan Yandex en büyük kozu olarak bunu görüyor. 
1993 yılında Ilya Segalovich ve Arkady Volozh tarafından kurulan şirketin ismi "Yet Another Index" ifadesinin kısaltılması olarak karşımıza çıkıyor. 23 Eylül 1997 yılında resmi olarak Moskova Softool'da duyurulan yandex.ru 3 yıl içinde Rusya'daki hakimiyetini sağladı. Mayıs 2011'de en büyük adımı atarak NASDAQ Select Market'te halka açıldı. 
Tamindir.com olarak bizim de index ve log sağladığımız Yandex kuruluşundan beri sürekli yenilenmeye öncelik veriyor. Kullanıcılarına kişiselleştirilebilir bir çok özellik sunan ve 2001 yılında oluşturulan Direct reklam sistemi sayesinde bugünkü kazancının büyük çoğunluğunu sağlayan Yandex; lokasyon bazlı reklamcılık, e-ödeme ve e-posta gibi sektörlerde her ay milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor.

0 yorum: