Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Çocuklar En Çok Hangi Oyunları Tercih Ediyor?


oyunkolu, ben10 ve bakuganPek çok çocuk gelişim uzmanı oyun oynama zamanının özellikle çocukların zekası ve beyin gelişimi için faydalı olduğunu iddia etmektedir. Günümüzde uzmanların yaptığı araştırmaların sonuçlarına göre sadece yaratıcı ve çocukların hayal gücünü geliştiren oyunlar çocukların zekasını ve beyin gelişimini hızlandırıyor. Peki çocuklar en çok zeka geliştiren oyunları mı tercih ediyorlar?

Zamanlarının çoğunu bilgisayar başında çevrimiçi oyunlar oynayarak geçiren çocuklar, zeka geliştiren oyunların yerine çoğunlukla televizyon kanallarında yayınlanan çizgi film karakterlerinin yer aldığı oyunları tercih ediyor. Sonuç olarak ülkemizde ve dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip bu çizgi filmlerin oyunlarına olan ilgide günden güne artmaktadır. Günümüzde internetin çocuklar için önemini anlayan çizgi film yapımcıları, çizgi karakterlerin yer aldığı internet oyunlarıyla çocukların ilgisini daha da artırıyor. Bu durumda çizgi film oyunları çocuğunuzun hayatının bir parçası haline gelmeye başlıyor. Örnek vermek gerekirse Ben 10 oyunlarıbakugan oyunlarınaruto oyunları ve kayu oyunlarıgibi çizgi film karakterlerinin yer aldığı oyunlar
çocukların sürekli takip etmek istediği ve en çok tercih ettiği oyunlar. Geçtiğimiz senenin en çok izlenen çizgi filmiBen 10'in sevilen karakteri birçok Ben 10 oyununa konu olarak en çok tıklanan flash oyun haline geldi. Ülkemizde her sabah Cartoon Network kanalında yeni yayınlanmaya başlayan Bakugan ise son günlerde çocukların favori çizgi filmi haline geldi. Aynı Ben 10 örneğinde olduğu gibi Bakugan oyunlarının da internet üzerinde tıklanma oranı günden güne artmaya başladı.

Her ne kadar günümüz çocukları bu tarz çizgi film oyunlarını tercih etse de, çocuğun hayatında yaratıcı düşünme, mükemmelleşme, odaklanma, disipline olma, istek gücü, sosyal becerileri geliştirme, kişisel sağlamlık, ileri düşünme becerileri ve kendine güven gibi katkılar sağlayan zeka geliştirici oyunları araştırarak çocuklara sevdirmek anne babalara düşüyor.

Bu inceleme şirketimize bağlı Oyunkolu.com üzerinde yapılan analizler sonucu hazırlanmıştır.

0 yorum: