Bu Kişisel Blog'da Yazı'ya yazılmış yorum bulunmaktadır.

Oyun Paketi: Her Yerde Oynayabileceğiniz Küçük ve Eğlenceli Oyunlar


Yazın tatildeyken dizüstü bilgisayarınızda internet bağlantısı olmadığı zaman da eğlenmek için bilgisayarınızda olması gereken oyunlardan birkaçını oyun paketi olarak hazırlamak istedik. Yer kaplamayan bu oyunlarla artık dizüstü bilgisayarınız yanınızdaysa internet olmadan da eğlenebilirsiniz. Oyun piyasasının gelişen teknoloji ile mükemmelleşen grafiklere sahip sistem zorlayan oyunlar sunması, orta derecede donanımlara sahip masaüstü bilgisayarlarımız veya dizüstü bilgisayarlarımızda oyun keyfini doyasıya yaşamamızı bir nebze de olsun engelliyor. Fakat basit grafiklere sahip olmasına rağmen oynanabilirliği çok yüksek olan ve eğlenceli vakit geçirmemizi sağlayan birçok oyun da düşük bütçelerle veya ücretsiz olarak elde edilebiliyor.
1. World of Goo: Independent Oyun Festivali'nde en iyi tasarım ödülü alan bu oyun. Küçük ve "Goo" isimli topları birer yapı haline getirip yer çekimine ve türlü zorluklara karşı koyarak musluğa ulaşmanız gereken bu oyunda eğlenirken zamanın ne kadar çabuk geçtiğini farkedemeyeceksiniz. Grafikleri ve farklı müzikleri ile de oldukça başarılı bir oyun olan World of Goo maalesef ücretli değil ancak küçük bir ücret karşılığında oyunun tam sürümüne sahip olabilirsiniz. Deneme sürümünde de dört mevsimden oluşan oyunun ilk mevsimini oynayabilirsiniz. TAMindir, World of Goo indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. 2. Ragdoll Masters:Oldukça gelişmiş bir fizik motoruna sahip olan Ragdoll Masters'ı ister bilgisayara karşı, isterseniz de aynı bilgisayar üzerinden arkadaşınıza karşı oynayabilirsiniz. Matrix benzeri birçok farklı hareket ile rakibinizi belirli bir alanın içerisinde dövmeye çalıştığınız oyun sadece 4 farklı seviye yapay zekayla maç yapmanıza olanak verecek şekilde kısıtlanmıştır. Ragdoll Masters'ın ücretini ödeyerek tam sürümüne sahip olabilir ve ustalık seviyenizi yükseltebilirsiniz. TAMindir, Ragdoll Masters indirme adresine gitmek için buraya tıklayın.
3. Counter-Strike 2D:Popüler FPS oyunu olan Counter-Strike'ın 2 boyutlu versiyonu olan CS2D ile rakiplerinizi Counter-Strike'ın 2 boyutlu hale getirilmiş haritalarında alt edebilirsiniz. Tam olarak orijinal Counter-Strike mantığı ile işleyen oyunda ister terörist olun ister anti-terörist olun, çevrimiçi arkadaşlarınız ile veya çevrimdışı yapay zeka ile oynarken büyük keyif alacaksınız. Oyunu hiçbir ücret ödemeden oynayabilir ve arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. TAMindir, Counter-Strike 2D indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. 4.Toblo: Grafiksel olarak cazip bir oyun olmasa da maksimum eğlence sunan Toblo, arkadaşlarınızla ağ üzerinden yada yapay zekaya karşı oynayabileceğiniz güzel bir bayrak kapma oyunudur. Silah olarak ellerinizi, mermi olarak da kendi karargahınızın duvarlarını oluşturan küp şeklindeki kutuları kullanacağınız oyunda takımlara ayrılarak hem kendi bayrak kutularınızı koruyor hem de rakip takımın bayrak kutularını ele geçirmeniz gerekiyor. (CNT ofisinde de arada sırada oynadığımız eğlenceli bir oyundur ( : ) TAMindir, Toblo indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. 5. ScaraBall: Bir başka ücretsiz ve eğlenceli oyun da ScaraBall. Bu oyunda kontrol ettiğiniz topu aşağı düşürmeden diğer tüm taşları patlatmaya çalışıyor ve puan kazanıyorsunuz. Oyun içerisindeki belirli bonus özelliklere sahip taşlar ile de oyunu daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. ScaraBall da ücretsiz bir oyundur. TAMindir, ScaraBall indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. 6. FreeCol: Ücretsiz bir strateji oyunu olan FreeCol'da kendi medeniyetinizi yaratıp diğer medeniyetler ile savaşabilir veya diplomatik ilişkilere girebilirsiniz. Eğlenceli bir strateji oyunu olan FreeCol, birçok bakımdan efsane Civilization oyununa benzemektedir. Eski adı Colonization olan oyun sıra tabanlı oyun yapısıyla satranç hamleleri gibi hamleler yapmanıza olanak tanıyan eğlenceli bir oyundur. TAMindir, FreeCol indirme adresine gitmek için buraya tıklayın.
 Bööö!
7. Plants vs. Zombies: Popüler kültürün bir parçası olan zombi filmleri ve oyunlarından etkilenerek hazırlanmış çok eğlenceli bir oyun olan Plants vs. Zombies'de, evinizi zombi saldırılarına karşı korumak için bahçenizde, havuz kenarında, çatıda bitki yetiştiriyorsunuz. Her bölümde gittikçe zorlaşan zombi saldırıları karşısında en büyük dostunuz özenle yetiştireceğiniz bitkiler olacak. Deneme sürümünde birkaç bölüm oynayabileceğiniz oyunu kesinlikle satın alıp bitirmek isteyeceksiniz. TAMindir, Plants vs. Zombies indirme adresine gitmek içinburaya tıklayın. 8. Zuma Deluxe: Akın akın gelen ve Zuma'nın kapılarından geçmeye çalışan topları silahınızla vurarak engellemeye çalıştığınız Zuma Deluxe, ekrana bağlayan oyun yapısı ile saatlerce başından kalkmayacağınız bir oyun ziyafeti sunuyor. Arka arkaya dizilen 2'den fazla topa nişan alıp aynı renkteki top merminiz ile kapıdan geçmeye çalışan topları engellemek sandığınız kadar kolay değil. Deneme sürümünde reklam ve birkaç bölüm oynama imkanı bulunmaktadır. TAMindir, Zuma Deluxe indirme adresine gitmek içinburaya tıklayın. 9. Iji: İki boyutlu bir başka oyun da Iji. Ana karakter Iji'nin dünyayı istila eden uzaylılara karşı tek kişilik savaşını konu alan oyunda özellikle müzikler çok dikkat çekici. Belirli tecrübe puanlarıyla kendinizi belirli özelliklere göre geliştirip yenilmez hale getirmeniz gereken oyunda, uzaylıların dünyayı istila etmesine engel olmak sizin elinizde. Başarılı bir arcade oyun olan Iji, eğlenceli vakit geçirmek için son teknolojiyi kullanan oyunlar oynamaya gerek olmadığının en büyük kanıtlarından birisi. TAMindir, Iji indirme adresine gitmek için buraya tıklayın.
10. TAGAP: İlerlemeli olarak gelişen bir oyun olan TAGAP'da amacınız mutasyona uğramış zombi penguenleri yada robot penguenleri ortadan kaldırmak. Bunun için kullanımınıza sunulan birçok silah ile bol görsel efektli mutasyona uğramış zombi penguen katliamları yapabilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Diğer oyunlardan biraz daha büyük boyutlu olmasına rağmen ücretsiz ve oldukça eğlenceli bir oyun olan TAGAP ile şirin penguenlerin nasıl birer katile dönüşebileceğini görebilirsiniz. TAMindir, TAGAP indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. 11. Icy Tower: Sürekli bir aksiyon haline sahip olan Icy Tower'da amacınız ekranın altına düşmeden sürekli olarak yukarı tırmanmak. Tek bir ekrandan oluşan ve sürekli olarak zıplamanız gereken oyun, güzel müzikleri ile oyunu eğlenceli hale getirebiliyor. Özellikle yurtdışında çok tutulan bir oyun olan Icy Tower, ücretsiz ve küçük boyutlu bir zaman geçirme oyunudur. TAMindir, Icy Tower indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. 12. Frets On Fire: Onikinci ve son oyun açık kaynak kodlaması ile yaratılan bir gitar oyunu. Guitar Hero adlı popüler konsol oyununun bilgisayar versiyonu olan Frets On Fire'da klavyenizi bir gitar gibi kullanarak gitar çalabilir ve yüksek puanlar almaya çalışabilirsiniz. Binlerce farklı şarkıyı internet ortamında bulup oyuna entegre edebileceğiniz oyunda gerçek hayatta ve sahip olmadığınız Guitar Hero oyununda olmadığınız kadar rock'çı hissedebilirsiniz. Klavyenizi bir gitar gibi tutun ve müziğin akışına kendinizi bırakın. TAMindir, Frets On Fire indirme adresine gitmek için buraya tıklayın. Boş zamanlarınızda, canınız sıkıldığında, tatilde, yolda yada evinizde; kısacası istediğiniz her yerde ve zamanda oynayabileceğiniz bu küçük oyunlar ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Tüm bu oyunların yanında sizin için hazırladığımız ve oyunkolu.com'un en popüler oyunlarını içinde barındıran flash oyun paketi ile de sıkılmadan zaman geçirebilirsiniz. TAMindir, 20 Adet Flash Oyun Paketi indirme adresine gitmek için buraya tıklayın.

0 yorum: